Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, szybka w przygotowaniu, doskonała jako dodatek do schabu i pieczeni
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Kapustę kiszoną włożyć do garnka i zalać do 3/4 ilości kapusty wodą. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, wodę po zagotowaniu, należy odlać i dodać nowej celem usunięcia bardzo kwaśnego smaku.
Dodać startą na jarzynówce marchewkę i jedną cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Przyprawić: vegettą, ziołami prowansalskimi i angielskimi, kostką grzybową, wrzucić liść laurowy. Gotować na niewielkim ogniu.
W trakcie gotowania kapusty, wrzucić na patelnię (oliwa - spora ilość) pokrojoną w paseczki kiełbasę i dobrze podsmażyć. Po usmażeniu, dodać ją do kapusty razem z tłuszczem z patelni. Wymieszać.
Pokroić pieczarki i udusić je razem z druga posiekaną cebulą w osobnym garnku, po czym dodać do kapusty.
Dodać pomidory w puszcze. Chwile pogotować. Zmieszać w kubeczku mąką(ok. 2 łyżki stołowe) z wodą i zaprawić kapustę. Krótko gotować, po wyłączeniu ognia, dodać majeranku. Smacznego