Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis który mam od mamy. Gotował to mój dziadek, moja mama teraz ja, mam nadzieję że moja córka też będzie ciągnęła tą tradycję. Jest pyszna ta kapusta, nadaje się na gorąco jak i na zimno.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Do garnka wlać około 1,5 litra wody i dodać pokrojoną kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi kwaśnej ), gotować do miękkości kapusty.
Jak już kapusta jest już miękka wsypać kaszę.
Doprawić do smaku przyprawą w formie jarzynki, dodać ziela angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości kaszy.
Cebulę podsmażyć na oleju na lekko brązowo.
Gdy kasza jest już miękka i woda wyparowała wlać cebulę razem z olejem.
Następnie dodać majeranek.
Po chwili drobno pokrojony czosnek.
Gotować do czasu aż kapusta będzie kleista.
Uwielbiam tą kapustę i myślę że tradycja w moim domu nie zaginie.