Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuchy to szybka popołudniowa przekąska dla całej rodzinki. Są smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu . Polecam
patelnia, łyżka, nóż, deska do krojenia, garnek, mikser, miska,
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1190
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1190
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Z kapustę zdjąć brzydkie liście, pokroić w ćwiartki , a następnie drobno poszatkować. Ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić na sicie i wystudzić . Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do zeszklenia na 2 łyżkach oleju. Z mąki, mleka i żółtek przygotować ciasto naleśnikowe , do ciasta dodać przygotowaną kapustę i podsmażoną cebulę. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek , doprawić przyprawami i ponownie ale delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony. Smacznego