Kanie smażone

Kanie smażone
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
większość z Was pewnie zna ten przepis ale dzisiaj dostałam sporą ilość tych grzybów, więc postanowiłam go Państwu przypomnieć

Składniki

  • kanie
  • bułka tarta
  • jajka 3 szt
  • sól
  • olej

Przygotowanie

  1. 1. z grzybów odcinamy kapelusze, szybko myjemy pod bieżącą wodą, większe dzielimy na pół, lekko solimy,
    2. jajko roztrzepać, posolić,
    3. kanie moczyć w jajku, potem obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiano ok 2 min z jednej strony,



    smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 15 września 2017
Oj robi się takie, robi jesienną porą.
Mniaaam, taka wegańska wersja schabowych ;) Pycha :)
asia67 15 września 2017
też uwielbiam :)
GREGORHSPEED 15 września 2017
Bardzo lubię <3
Składniki
  • kanie
  • bułka tarta
  • jajka 3 szt
  • sól
  • olej
Składniki