Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis dla każdego miłośnika paprykarzy ;-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36042
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 374
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36042
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 374
Składniki
ryż gotujemy według przepisu (użyłem ryżu w torebce) w osolonej wodzie i odstawiamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, rybę (użyłem dorsza i mintaja) kroimy w mniejsze kawałki, paprykę konserwową kroimy w kostkę, a marchewkę obieramy i ścieramy na tarce (na grubych oczkach)
na dużej patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, dodajemy marchewkę, smażymy kilka minut, a potem wsypujemy słodką i ostrą paprykę, smażymy jeszcze minutę
teraz dodajemy rybę, paprykę konserwową, przecier pomidorowy oraz ryż, dokładnie wszystko mieszamy, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając
gotowy paprykarz studzimy, przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki na noc, no i gotowe, smacznego ;-)