Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i prostą w wykonaniu rybną pastę kanapkową.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 365
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 365
Składniki
Z kapusty kiszonej odciskamy nadmiar soku i płuczemy w przypadku, gdy jest zbyt kwaśna, a następnie siekamy ją na drobniejsze kawałki. Następnie na oleju rzepakowym podsmażamy kapustę na delikatnie złoty kolor razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Kapustkę posypujemy łyżką cukru trzcinowego. Po nabraniu odpowiedniego koloru, zalewamy kapustę wodą (tak aby ją przykryła) i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Na drugiej patelni szklimy na oleju drobno posiekaną cebulkę i dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojoną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Zawartość drugiej patelni dodajemy do duszącej się kapusty, dodajemy szafranicę, słodką paprykę, sos sojowy i ponownie zalewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki. Dusimy wszystko razem na małym ogniu przez około 25 minut od czasu do czasu mieszając.* * Czas duszenia można skrócić lub wydłużyć w zależności od miękkości naszej kapusty. ** Jeśli woda odparuje zbyt wcześnie, wtedy należy ją uzupełnić.
Kiedy kapustka nabierze odpowiedniej miękkości doprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym (tak aby była delikatnie słodka). Życzę smacznego!