Kanapkowa pasta jajeczna z tuńczykiem

Kanapkowa pasta jajeczna z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fram
idealna do śniadaniowych kanapek

Składniki

  • jajka - 6 szt.
  • tuńczyk w oleju - 2 puszki (po 160 g)
  • oliwki czarne drylowane - 1 słoiczek (150 g)
  • majonez - 2-3 łyżki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach

  2. tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do jajek

  3. oliwki odsączamy dokładnie z zalewy, kroimy w plasterki i dorzucamy do jajek i tuńczyka

  4. teraz dodajemy majonez, sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy i gotowe, smacznego ;-)

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 13 stycznia
Taka pasta nie tylko na kanapki. Szamałbym samą łychą ;)
Składniki
  • jajka - 6 szt.
  • tuńczyk w oleju - 2 puszki (po 160 g)
  • oliwki czarne drylowane - 1 słoiczek (150 g)
  • majonez - 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
Składniki