Kanapka z kozim serem, figami i karmelizowanymi orzechami

Kanapka z kozim serem, figami i karmelizowanymi orzechami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Nastepna prozycja genialnej fuzji koziego sera z figami i wloskimi orzechami karmelizowanymi w miodzie. Niepowtarzalny smak.

Składniki

  • kilka kromek chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 figi
  • 50 g miodu
  • 200 g koziego sera
  • 50 g orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Pokrojone kromki pieczywa podpiec w tosterze lub na patelni bez tluszczu.
    Chrupiace i cieple pieczywo wysmarowac oliwa i czosnkiem.
    Figi umyc i pokroic w plastry, orzechy prazyc bez tluszczu na patelni, nastepnie dodac miód i karamelizowac jeszcze przez chwile.
    Kromki chleba posmarowac kozim serem, ulozyc na nim plasterki fig i karmelizowane orzechy.

  2. Przed podaniem mozna jeszcze polac miodem i ozdobic swiezymi ziolami.

Komentarze do przepisu (18)

Maudie 21 lutego 2018
Od kiedy przekonałam się do fig i koziego sera biorę w ciemno:)Taka kanapeczka to poezja smaku!
Nevermore 21 lutego 2018
U nas w ostatnim okresie, to podjadamy go samego hehe, ale takie kanapki jak najbardziej do zrobienia :)
Figi,... Czytaj całość »
U nas w ostatnim okresie, to podjadamy go samego hehe, ale takie kanapki jak najbardziej do zrobienia :)
Figi, orzechy? Normalnie pychotka z tym serem :D
fafiatko 21 lutego 2018
jaka aromatyczna i smaczna kanapka!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka kromek chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 figi
  • 50 g miodu
  • 200 g koziego sera
  • 50 g orzechów włoskich
Składniki