Kanapeczki z pumpernikla z pastą z tuńczyka

Kanapeczki z pumpernikla z pastą z tuńczyka
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Kanapeczek z pumpernikla z pastą z tuńczyka... szybko i smacznie. Doskonała przekąska na imprezę, wszyscy je uwielbiają, szybko znika ze stołu :-)

Składniki

  • 2 op. pumpernikla
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka twarożku ze szczypiorkiem i cebulą
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • ok. 70 g żółtego sera
  • trochę siekanego koperku do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Każdą kromkę chlebka pokroić na 6 kawałków.

    Tuńczyka odsączyć z oleju. W misce rozdrobnić rybę widelcem, dodać twarożek, jogurt i majonez. Ser zetrzeć na drobnej tarce i dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem. Pastę wyłożyć na kanapki i gotowe.


    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 2 op. pumpernikla
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka twarożku ze szczypiorkiem i cebulą
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • ok. 70 g żółtego sera
  • trochę siekanego koperku do smaku
  • sól i pieprz do smaku
Składniki