Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być spożywany solo lub stanowić dodatek do dań głównych.
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 818
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 818
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Kalafior dobrze oczyścić,Gotować ok 20 min. zalewając wrzątkiem i doprawiając solą i cukrem. Podzielić na większe różyczki. Z mąki, masła robimy zasmażkę rozrzedzając mlekiem, gotować 5 minut. W naczyniu układamy kalafior, polewamy sosem. Posypujemy serem i bułką tartą. Ja piekłam pół godzinki w tem. 200 stopni.