Kalafior z bazylią i cebulą

Kalafior z bazylią i cebulą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Oł...zachciało się tych pięknych różyczek, oj i to bardzo. Więc są...cały bukiet i to z bazylią, tak aromatyczną, tak smaczną, że podniebienie się raduje.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 2 cebule
  • 100 g masła
  • garść świeżej bazylii
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut. Osączamy z wody.

    Cebulę siekamy, szklimy na roztopionym maśle, dodajemy blanszowane różyczki. Cały czas mieszając, podsmażamy przez kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Bazylię siekamy, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 09 września 2016
Pychoty...:)
Futka 09 września 2016
Pyszny i aromatyczny kalafiorek :)
GREGORHSPEED 09 września 2016
Uwielbiam <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kalafior
  • 2 cebule
  • 100 g masła
  • garść świeżej bazylii
  • sól, pieprz
Składniki