Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na przystawkę lub dodatek do obiadu.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6751
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6751
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy. Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy. Szynkę siekamy. Ugotowany kalafior układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Posypujemy szynką i pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Polać przecierem pomidorowym. Na wierzch ułożyć kilka wiórków masła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.