Kabaczek do pieczywa

Kabaczek do pieczywa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Piorunujący przepis n a smaczną przekąskę.

Składniki

  • Kabaczek 11/2 kg
  • Cebula biała ½ kg
  • Oliwa ¼ litra
  • Koncentrat pomidorowy 1 szt. (mały słoiczek)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Obrać kabaczek, wydrążyć i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, zeszklić na oleju, dodać kabaczek i udusić do miękkości Pod koniec zaciągnąć koncentratem pomidorowym, przyprawić od smaku i podawać na zimno do chleba posypaną posiekana natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 29 października 2019
Super. Szybko i smacznie :)
Konto usunięte 30 października 2019
Smaczne:)
Składniki
  • Kabaczek 11/2 kg
  • Cebula biała ½ kg
  • Oliwa ¼ litra
  • Koncentrat pomidorowy 1 szt. (mały słoiczek)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
Składniki