Jak zrobić naleśniki z cukinii

Jak zrobić naleśniki z cukinii
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Takie proste, a jednocześnie bardzo smaczne naleśniki z cukinii, których nie trzeba smażyć. Okazuje się, że są bardzo smaczne i niesamowicie delikatne. Byłem po prostu zaskoczony, jak łatwo i szybko wszystko jest do przygotowania. Można gotować na śniadanie i na przekąskę, dzieci uwielbiają też takie naleśniki ze śmietaną. Koniecznie spróbuj gotować.

Składniki

  • Cukinia - 1 szt.
  • Koper
  • twarożek - 180 g
  • jajko - 2 szt.
  • Sól
  • nasiona sezamu - 1 łyżka stołowa
  • mąka - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Zetrzyj cukinię i wyciśnij nadmiar wilgoci. Teraz do wyciśniętej cukinii dodaj twarożek, 1 jajko i jedno białko. Odłóż na później jedno żółtko. Dodaj również koper, sól, sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj.

  2. Rozłóż jedną łyżkę stołową na naoliwionym pergaminie. Posmarować żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20 minut. Podawaj ze śmietaną. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 10 września 2020
Super;)
Składniki
  • Cukinia - 1 szt.
  • Koper
  • twarożek - 180 g
  • jajko - 2 szt.
  • Sól
  • nasiona sezamu - 1 łyżka stołowa
  • mąka - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Składniki