Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Potrawę można zrobić w prodiżu. Dno prodiża posmarować łuszczem
Z każdej bułki ściąć ostrym nożem wierzch , wydrążyć środek bułki
Wnętrze bułki skropić mlekiem położyć na jej dno po kawałku masła
Do każdej bułki wbić po jednym jajku posolić lub poprószyć pieprzem,posypać starym serem
Tak przygotowane bułeczki ułożyć w prodiżu
Ogrzewać tak długo aż, białko jajek zetnie się i bułki staną się chrupiące
Podawać gorące wprost po wyjęciu z prodiża
W sezonie gdy są pomidory do środka każdej bułki pod jajko można włożyć po plasterku pomidorka
Smacznego!