Jajka z wędzonym na zimno łososiem

Jajka z wędzonym na zimno łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Świetne na śniadanie i doskonałe jako przystawka. Najlepiej smakuje z domowym majonezem.

Składniki

  • 5-6 ugotowanych jajek
  • ok. 100 g wędzonego na zimno łososia
  • 3 łyżki domowego majonezu
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka po ugotowaniu i ostudzeniu przeciąć nożykiem do dekoracji na dwie równe części. Z każdej połówki ściąć końce by ułożyć je stabilnie na półmisku.
    Oprószyć solą i pieprzem.
    Łososia pociąć na równe , niewielkie kawałki i zwinąć w ruloniki. Ułożyć między połówkami jajek.
    Majonez wymieszać z keczupem , przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki. Udekorować listkami natki.

Komentarze do przepisu (1)

kulinarnagosia 04 marca
Jajka i łosoś to pyszne połączenie :)
Składniki
  • 5-6 ugotowanych jajek
  • ok. 100 g wędzonego na zimno łososia
  • 3 łyżki domowego majonezu
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji
Składniki