Jajka z łososiem

Jajka z łososiem
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziak
Pyszna przystawka na wielkanocny stół....

Składniki

  • jajka, 6-8 sztuk
  • łosoś wędzony, 100g
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić na połówki, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, ugnieść najlepiej widelcem z dodatkiem łyżki majonezu.

  2. Łososia pokroić na jak najmniejsze kawałeczki, dorzucić do masy z żółtek, dosypać koperk. Wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, gdyż łosoś sam w sobie jest słony).

  3. Do każdej połówki jajka nałożyć trochę majonezu, z masy z żółtek i łososia , najlepiej małą łyżeczką, formować kulki. Ułożyć na białku. Posypać ostrą papryką.

  4. Do farszu możemy użyć jeszcze skórkę otartą z cytryny.

Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 31 marca 2011
Bardzo ladne w Twoim wykonaniu-tez robie,ale z lososiem inaczej ukladam wzdluz i nakladam kapelusiki.
madziak 31 marca 2011
Dzięki Jagienko za komentarz i pomysł na inne wykonanie :) Pozdrawiam
dominikaorland 01 kwietnia 2011
ciekawy przepis
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka, 6-8 sztuk
  • łosoś wędzony, 100g
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Składniki