Jajka z łososiem

Jajka z łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Jajka z łososiem, smaczna mała przekąska.

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 opakowanie łososia wędzonego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • papryka ostra
  • koperek

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone jajka obrać ze skórek, przekroić na pół i delikatnie wydrążyć żółtka, tak aby nie uszkodzić białek.

    Żółtka przetrzeć gęste sitko doprawić do smaku solą, papryka do smaku. Dodać majonez ale nie za dużą ilość aby można było masę wyciskać szprycą na białka.

  2. Na każde białko nałożyć szprycą masę z żółtek i położyć mały plasterek wędzonego łososia.

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 21 stycznia
Pysznosci! jaja swietnie komponuja sie z wedzonymi rybami.
Maudie 21 stycznia
Super!
Docherro 22 stycznia
Uwielbiam takie przekąski:)
Składniki
  • 6 jajek
  • 1 opakowanie łososia wędzonego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • papryka ostra
  • koperek
Składniki