Jajka w sosie majonezowo-ogórkowym.

Jajka w sosie majonezowo-ogórkowym.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Szybka przekąska lub śniadanie,z tego co było w lodówce:)

Składniki

  • 4 jajka
  • mała cebulka
  • Ogórek gruntowy
  • kilka bąków cebulki
  • Koperek
  • 2 kopiate łyżki majonez
  • 1 łyżka jogurt naturalny
  • pieprz i sól do smaku
  • rzodkiewka

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka przekroić na połówki.
    Ułożyć na talerzu żółtkami do spodu.

    Zrobić sos majonezowy.
    Ogórka pokroić w drobną kostkę.
    Cebulkę,zielone bąki i koperek posiekać.

    Do miseczki dać majonez,jogurt ,ogórka,koperek i cebulki.
    Posolić i popieprzyć do smaku.
    Wymieszać i wylać na jajka.
    Udekorować plasterkami rzodkiewki.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (12)

Maudie 03 listopada 2019
Bardzo lubimy :))))
SlodkoSlodka83 04 listopada 2019
Ja jestem straszna jajcara ;-)to coś dla mnie,super :-)
SprytnaChochla 04 listopada 2019
Fajny pomysł na imprezę
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • mała cebulka
  • Ogórek gruntowy
  • kilka bąków cebulki
  • Koperek
  • 2 kopiate łyżki majonez
  • 1 łyżka jogurt naturalny
  • pieprz i sól do smaku
  • rzodkiewka
Składniki