Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początek coś lekkiego z moich stron ;-)
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 289
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 289
Składniki
Z surowych jajek oddzielić żółtka od białek , ubić sztywna pianę z białek.
Do miski przesiać mąkę , dodać żółtka ,wlać mleko , stopione masło , posolić i dokładnie wymieszać.
Dodać pianę z białek , ostrożnie wymieszać (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany)
Obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół , każdą połówkę zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor , ozdobić natką pietruszki i można pałaszować ;-)