Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejny przepis na pyszne wielkanocne jajka. Tym razem zaproponuję Wam jajka przepiórcze, które są zdecydowanie mniej popularne niż te kurze. Małe, urocze, skąpane w pysznym chrzanowym sosie będą wspaniałym daniem na waszym wielkanocnym stole. Jeśli zostanie Wam sos polecam przelać go do słoika, zapasteryzować i odstawić do lodówki. Przyda się np. do niedzielnego obiadu.
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 380
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 485
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 234
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1761
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 380
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 485
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 234
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1761
Składniki
W garnuszku gotujemy wodę, a następnie przez 4 minuty gotujemy jajka. Po tym czasie przekładamy je do zimnej wody, do ostygnięcia. W rondelku roztapiamy masło, a następnie przesmażamy mąkę. Wlewamy bulion i zagotowujemy całość mieszając aby nie było grudek. Następnie sos zaprawiamy śmietaną i dodajemy chrzan. Całość doprawimy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu rozsmarowujemy kilka łyżek sosu, układamy przekrojone na pół i wcześnej obrane jajka przepiórcze. Możemy polać je resztą sosu.