Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym daniem na Wielkanoc. Lubią je i dorośli i dzieci. To jedno z najsmaczniejszych nadzień do jajek i co ważne, jest bardzo szybkie w przygotowaniu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12998
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12998
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki wzdłuż. Wydrążamy żółtka, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem na „żwirek”, czyli niezbyt drobno.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zeszklenia. Pieczarki również drobno kroimy i dorzucamy do zeszklonej cebuli. Przyprawiamy całość pieprzem i solą. Smażymy około15 minut. Do lekko przestudzonych pieczarek dodajemy żółtka. Nakładamy farsz do białek.
Na każde jajko dajemy gałązkę koperku. Jajka z farszem pieczarkowym gotowe!