Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne i atrakcyjnie wyglądającą przystawkę, z jajek i awokado. Danie to będzie ozdoba każdego stołu, podczas Świąt czy przy większej okazji. Do jej zrobienia potrzeba zaledwie kilka składników.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ugotowane na twardo jajka przekroić wzdłuż, na pół i wydrążyć z nich żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki. Awokado wydrążyć ze skórki pokroić na drobniejsze części i rozgnieść widelcem na kremową pastę. Do awokado wlać sok z limonki, dodać roztarty ząbek czosnku, żółtka , posiekaną kolendrę i całość przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Całość dobrze ze sobą wymieszać. Tak przygotowaną pastę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do ułożonych na półmisku białek. Pastę można również nałożyć za pomocą łyżeczki. Przygotowane jajka ozdobić listkami kolendry i posypać odrobiną wędzonej papryki. Podawać schłodzone. Smacznego!