Jajka-grzybki

Przepis dnia 2008-04-21
Jajka-grzybki
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smacznego
Porcja - 210 kcal

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo (włożyć je do zimnej wody, zagotować i od tego momentu gotować 10 minut). Po zdjęciu z ognia zalać zimną wodą, odstawić na około 10 minut. Jajka obrać. Odciąć kawałek wierzchołka, aby można je było postawić na talerzu. Pomidorki umyć, przekroić na pół, wyjąć miąższ i nałożyć "czapeczki" na jajka. Sos chrzanowy wymieszać z majonezem. Włożyć do szprycy i na każdym pomidorku zrobić białe kropeczki, tak by powstał muchomorek. Podawać na liściach sałaty z koprem i szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 08 listopada 2008
jajka nie są zielone one są pycha a zwalszcza te jaja-muchomory zrobie to rodzicom na śniadanie
etiudka74 23 stycznia 2011
bardzo fajne ;)
Składniki
Składniki