Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe przekąski z jajek ugotowanych na twardo nie tylko świetnie smakują ale stanowią też efektowną ozdobę stołu. Idealne na przyjęcia, nie tylko świąteczne.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 193
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 193
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupki, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pora i ser. Mieszamy z majonezem.
Białka jajek wykładamy na talerze, napełniamy je farszem.
Papryki drobno siekamy. Posypujemy jajka. Ozdabiamy kiełkami.