Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Klasyka

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego Philadelphia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonejpapryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka po ugotowane na twardo, obrałem, przekroiłem na pół i wyjąłem żółtka.
    Łososia pokroiłem na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobniłem widelcem. Serek wymieszałem z majonezem i szczypiorkiem, dodałem żółtka i łososia, wymieszałem. Farszem napełniłem wydrążone biała, oprószyłem mieloną papryką i natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (4)

Jagoda50 20 czerwca 2016
Pyszności,uwielbiam takie jajka.
Futka 20 czerwca 2016
Dla mnie połączenie idealne <3 Pycha! :D
Docherro 21 czerwca 2016
Uwielbiam faszerowane jajka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego Philadelphia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonejpapryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji
Składniki