Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madzio1980
Dla wielbicieli pieczarek i zieleninki:) Naprawdę pyszne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo, obrac. Gdy będą zimne przekroic każde na pół i wyciągnąc wszystkie żółtka do oddzielnej miseczki. Pieczarki oczyścic, zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmażyc na oliwie z drobno posiekaną cebulką. Nie solic w trakcie smażenia bo pieczarki zczarnieją. Natkę umyc i drobno posiekac.

  2. Żółtka pognieśc dokładnie widelcem lub blenderem na jednolitą masę, dodac majonez, smażone pieczarki i natkę. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i solą. Do połówek jajek nakładac sporą porcję farszu łyżeczką. Można udekorowac majonezem i listeczkiem pietruszki. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

ilia 13 marca 2010
Robię bardzo podobne, tylko do farszu daję starty żółty ser (około 15 dag na 10 jaj) i do pieczarek dodaję... Czytaj całość »
Robię bardzo podobne, tylko do farszu daję starty żółty ser (około 15 dag na 10 jaj) i do pieczarek dodaję łyżkę ketchupu, mniam!
morgan11 06 sierpnia 2010
Robiłam. Super!!
Składniki
Składniki