Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Katrinaa
Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki

  • 4 jajka
  • 200g pieczarek
  • 1 łyżka majonezu
  • Posiekana natka pietruszki (ok 1 łyżeczka)
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na oleju, następnie drobno posiekać.
    Jajka ugotować na twardo. Po przestudzeniu obrać i przekroić na pół.
    Żółtka ostrożnie wyjąć i przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać do nich posiekane pieczarki, pietruszkę, majonez, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
    Przygotowanym farszem wypełnić połówki jajek.

Komentarze do przepisu (1)

Dolcevita-in-my-kitchen 25 kwietnia 2019
Przepyszne, moja mama zawsze takie robi :-)
Składniki
  • 4 jajka
  • 200g pieczarek
  • 1 łyżka majonezu
  • Posiekana natka pietruszki (ok 1 łyżeczka)
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
Składniki