jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ten sposób faszerowania jajek jest bardzo smakowity. Pieczarki są delikatne w smaku a por nadaje wyrazistości . Kolejna wyjątkowa odsłona nadzianych jaj. Na moim wielkanocnym stole znajdą się na pewno zarówno te jajka jak i również faszerowane makrelą (przepis znajduje się na końcu )

Składniki

  • 25 dkg pieczarek
  • 8 jajek
  • 10 cm pora
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Obrane kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy , kroimy w paski , delikatnie solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pora obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą . Masą faszerujemy jajka i posypujemy szczypiorkiem.

    Smacznego!

Składniki
  • 25 dkg pieczarek
  • 8 jajek
  • 10 cm pora
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia szczypiorek do dekoracji
Składniki