Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Smaczna, u nas w domu, wyłącznie wielkanocna przekąska.

Składniki

  • jajka 7 szt
  • pieczarki 10 dkg
  • cebula 1/2 szt
  • sól, pieprz czarny
  • smalec 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połówki. Z każdej połowy jajka wyjąć żółtko. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu z cebulą pokrojoną w kostkę. Do wystudzonych pieczarek dodać rozdrobnione żółtka. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniać połówki jajek.

    SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 27 kwietnia 2014
pyszne jajeczka ,częstuję się bo jestem przed śniadaniem:)
Składniki
  • jajka 7 szt
  • pieczarki 10 dkg
  • cebula 1/2 szt
  • sól, pieprz czarny
  • smalec 1 łyżka
Składniki