jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
szybkie i smaczne

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • majonez
  • szczypiorek
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo.

  2. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę przesmażamy na maśle do zeszklenia; dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki, i przesmażamy kilka minut.

  3. Ugotowane jajka przekrawamy, wyjmujemy żółtka. Żółtka , szczypiorek dodajemy do pieczarek; rozcieramy, dodajemy majonez.

  4. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i farszem nadziewamy białka jaj.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 20 marca 2014
a święta tuż tuż i czas rozpocząć ,,małe"przygotowania
Konto usunięte 20 marca 2014
piękne zdjęcie aż chce się taką połóweczkę:)
BEATA1978 20 marca 2014
Faszeruję identycznie. To wersja idealna, jeśli mogę wyrazić swoje zdanie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • majonez
  • szczypiorek
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
Składniki