Jajka faszerowane pastą z pieczarek, awokado i suszonych pomidorów:

Jajka faszerowane pastą z pieczarek, awokado i suszonych pomidorów:
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
To jedna z form przemycenia jajek w domowym jadłospisie. U nas nie cieszą się powodzeniem a jajka przecież jadać trzeba.

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 awokado
  • 3 suszone pomidory z oleju
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy gruszkowej
  • 8 pieczarek
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • sól, pieprz i suszone (zmielone )pomidory z czosnkiem i ziołami

Przygotowanie



  1. Jajka ugotować na twardo, delikatnie wyjąć żółtka.
    Pieczarki dowolnie pokroić i podsmażyć na łyżce klarowanego masła, doprawić.
    W wysokim, wąskim naczyniu umieścić obrane awokado, żółtka, pokrojone pomidory i pieczarki. Zmiksować na gładki krem. Doprawić.
    Faszerować polówki jajek. Udekorować majonezem i posypać suszonymi pomidorami.

Komentarze do przepisu (7)

slodkisentyment 05 lutego 2019
Prawdziwe mniam :)
Nevermore 05 lutego 2019
Świetna propozycja, jajka z takimi dodatkami są przepyszne :)
Maudie 05 lutego 2019
Pyszne połączenie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 jajek
  • 1 awokado
  • 3 suszone pomidory z oleju
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy gruszkowej
  • 8 pieczarek
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • sól, pieprz i suszone (zmielone )pomidory z czosnkiem i ziołami
Składniki