Jajka faszerowane na zielono - proste i smaczne

Jajka faszerowane na zielono - proste i smaczne
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Chciałabym zaproponować przepis na proste i smaczne jajka faszerowane z farszem zielonym.

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g groszku konserwowego
  • około 70 g ugotowanych ziemniaków
  • 1 łyżka majonezu
  • do smaku: sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół.

  2. Do miseczki przekładam odsączony groszek, żółtka z przekrojonych jajek, ziemniaki, majonez, doprawia solą, pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy rozetrzeć widelcem.

  3. Tak przygotowany farsz nakładam na białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka.

Składniki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g groszku konserwowego
  • około 70 g ugotowanych ziemniaków
  • 1 łyżka majonezu
  • do smaku: sól, pieprz
Składniki