jajka faszerowane makrelą

jajka faszerowane makrelą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajka nadziane wędzoną makrelą i delikatną , chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek . Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać jako przystawkę dla gości, na śniadanie. Bardzo ładnie będą wyglądać na wielkanocnym stole pośród bab i mazurków.

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża czerwona cebula lub dwie małe
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jak zrobić jajka faszerowane makrelą

    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy z łupinek. Jajka przekrawamy na pół , delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Oczyszczamy rybę z ości , cebulę obieramy i drobniutko kroimy w kosteczkę i łączymy oba składniki z żółtkami. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Masą faszerujemy białka jaj.
    Smacznego!

Składniki
  • 8 jajek
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża czerwona cebula lub dwie małe
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji
Składniki