Jajka faszerowane kurkami

Jajka faszerowane kurkami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: taura
Pyszne jajka na letnią imprezę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Porcję kurek oczyściłam, obrałam i drobno posiekałam. Usmażyłam na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną cebulą. Kiedy kurki ostygły, dokładnie wymieszałam z żółtkami jajek ugotowanych na twardo, pieprzem i majonezem Kieleckim. Jeśli nie używacie majonezu Kieleckiego, należy farsz doprawić solą. Gotowy farsz nakładałam na połówki białek. Koperek dla ozdoby.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 06 sierpnia 2013
Pycha!
Konto usunięte 06 sierpnia 2013
Poproszę o jedno jajeczko :))
rosse 06 sierpnia 2013
Mmm,super te jajeczka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki