Jajka faszerowane buraczkami

Jajka faszerowane buraczkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Tak przygotowane jajka faszerowane wyglądają pięknie, i oczywiście bardzo smakują. Przepis na jajka faszerowane buraczkami jest uniwersalny.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 ugotowany starty burak 3-4 łyżki
  • 2,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą. Ostudź, potem przekrój na połówki, wyjmij żółtka.
    Koperek i część szczypiorku drobno posiekaj, wymieszaj z żółtkami.
    Do żółtek dodaj starte buraczki, chrzan, i majonez. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Dopraw solą i pieprzem.
    Buraczkową masą napełnij rękaw cukierniczy i faszeruj połówki jajek.
    Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Składniki
  • 5 jajek
  • 1 ugotowany starty burak 3-4 łyżki
  • 2,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka
  • sól, pieprz
Składniki