Jajka faszerowane brokułami, papryką i ogórkiem

Jajka faszerowane brokułami, papryką i ogórkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajka faszerowane brokułami, papryką i ogórkiem to świetna przystawka na imprezę lub Wielkanoc.

Składniki

  • 6 jajek,
  • pół brokuła,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół ogórka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta słodkiej papryki,
  • 2-3 łyżki majonezu.

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka.

  2. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ogórka obieramy, z papryki pozbywamy się gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę.

  3. Dodajemy warzywa do żółtek, dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.

    Łyżeczką wykładamy na białka.
    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Składniki
  • 6 jajek,
  • pół brokuła,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół ogórka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta słodkiej papryki,
  • 2-3 łyżki majonezu.
Składniki