Jajka faszerowane awokado i suszoszymi pomidorami

Jajka faszerowane awokado i suszoszymi pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Nie tylko na Wielkanoc :)

Składniki

  • Jajka (u mnie 5 szt)
  • awokado 1 szt
  • Suszone pomidory ok 6-8
  • Czosnek 1-2 ząbki
  • Bazylia świeża
  • sok z cytryny łyżeczka
  • pieprz,sól do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo,obrać,przekroić na pół i wyjąć żółtka.

    Awokado umyć,przekroić wzdłuż,wyciągnąć pestkę,wydrążyć miąższ,skropić sokiem z cytryny i dodać do żółtek a następnie rozgnieść wszystko widelcem.

    Pomidory pokroić bardzo drobno i dodać do masy z żółtkami i awokado.Wymieszać doprawiając pieprzem i solą oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

    Masą wypełnić białka jajek i ozdobić listkami bazylii.Smacznego:)

Komentarze do przepisu (23)

bryssska 19 marca 2018
Pyszne połączenie i świetnie się prezentują ;-)
irma 19 marca 2018
Super jajeczka, wszystkie składniki w moim guście. Będą na Wielkanoc :)
fafiatko 19 marca 2018
to musialo byc przepyszne z czosneczkiem, rewelacja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka (u mnie 5 szt)
  • awokado 1 szt
  • Suszone pomidory ok 6-8
  • Czosnek 1-2 ząbki
  • Bazylia świeża
  • sok z cytryny łyżeczka
  • pieprz,sól do smaku
Składniki