Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Pyszna i zdrowa przekąska.

Składniki

  • Jajka 4 szt
  • Awokado 1 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sok z 1/4 cytryny
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
    Awokado obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować w blenderze z czosnkiem, dodać żółtka, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie, formować kulki wielkości orzecha i nakładać do białek.

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 05 grudnia 2017
Pysznie <3
Nevermore 05 grudnia 2017
Zarąbista rzecz xD
Leci do pamięci ;)
przyjaciel 06 grudnia 2017
Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka 4 szt
  • Awokado 1 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sok z 1/4 cytryny
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
Składniki