jajka faszerowane

jajka faszerowane
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tolerancja
pyszne jajka faszerowane trzema sosami polecam

Składniki

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • sos zielony:
  • ok pół szkl mrozonego groszku
  • 4 zółtka , 1 łyzka majonezu
  • sól , pieprz do smaku
  • sos z tuńczykiem:
  • 1 mała puszka tunczyka w sosie własnym(odsaczyc z sosu)
  • zółtka 4
  • łyzka majonezu
  • pieprz , sól
  • sos chrzanowy;
  • zółtka 4 szt
  • 1 łyzka chrzanu i majonezu
  • sól pieprz

Przygotowanie

  1. ugotowane jajka przekroic na pół żółtka połaczyc z kazdym sosem jak w przepisie( kazde składniki sosu połaczyc blenderem wtedy łatwiej wycisnac przez szprycę)gotowymi sosami napełniac połówki jajek udekorowac i mozna zajadac .

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 01 kwietnia 2013
fajne pomysły na farsz do jajek i pięknie podane!
Konto usunięte 01 kwietnia 2013
Jajka faszerowane w trzech smakach - na pewno przepyszne i pieknie podane :))
Konto usunięte 01 kwietnia 2013
oj poczęstowałabym się bardzo, Tolerancjo, 6ka wielka ode mnie ! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • sos zielony:
  • ok pół szkl mrozonego groszku
  • 4 zółtka , 1 łyzka majonezu
  • sól , pieprz do smaku
  • sos z tuńczykiem:
  • 1 mała puszka tunczyka w sosie własnym(odsaczyc z sosu)
  • zółtka 4
  • łyzka majonezu
  • pieprz , sól
  • sos chrzanowy;
  • zółtka 4 szt
  • 1 łyzka chrzanu i majonezu
  • sól pieprz
Składniki