jajka faszerowane

jajka faszerowane
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
jajka inaczej

Składniki

Przygotowanie

  1. na patelni rozgrzać masło dodać cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, udusić,doprawić do smaku, wystudzić. Ugotowane jajka, obrać, przekroić na pół, wyjąć z jajek żółtka. Żółtka dodać do pieczarek, widelcem je rozgnieść i razem wymieszać. Gotowy farsz ponakładać do jajek. Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Annuar 03 stycznia 2013
Robię takie same na każde wielkanocne święta. Przepyszna, prosta przystawka właściwie na każdą porę roku.... Czytaj całość »
Robię takie same na każde wielkanocne święta. Przepyszna, prosta przystawka właściwie na każdą porę roku. Przyprawiam tak jak Ty - tylko solą i pieprzem. Nie znam osoby, której takie jajka by nie smakowały. Do tego są dekoracyjne
anetas197601 03 stycznia 2013
u mnie one muszą być na każdej imprezie, zazwyczaj jeszcze na środku każdego jajka kładę paseczek z papryki... Czytaj całość »
u mnie one muszą być na każdej imprezie, zazwyczaj jeszcze na środku każdego jajka kładę paseczek z papryki ale tym razem zapomniałam :))
anetas197601 10 lutego 2013
no zdjęcie poprawione :))
Składniki
Składniki