JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: haidi65
Jajka faszerowane smakują zarówno same,z pieczywem jak również są doskonałą przstawką na przyjęciach i podczas spotkań z przyjaciółmi

Składniki

  • jajka, 6 szt
  • pieczarki, 8 szt
  • majonez, 4 łyżki
  • koperek, pęczek
  • pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. jajka ugotować-ostudzić przekroić na połówki i oddzielić bałka od żółtek. pieczarki pokroic w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie-ostudzić. następnie połączyć żółtka,pieczarki,pokrojony koperek,majonez(najlepiej kielecki,bo ma troche ostrzejszy smak i nie ma potrzeby większego doprawiania farszu)i zmiksować wszystko w mikserze lub blenderem-doprawic do smaku pieprzem. gotową pastą za pomocy szprycy faszerować jajka-na koniec posypać odrobiną pietruszki zielonej lub koperku. SMACZNEGO

Składniki
  • jajka, 6 szt
  • pieczarki, 8 szt
  • majonez, 4 łyżki
  • koperek, pęczek
  • pieprz, do smaku
Składniki