Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Meg_KR
Smacznie, zdrowo, kolorowo :)

Składniki

  • Składniki podane w przygotowaniu

Przygotowanie

  1. 6 jajek ugotowanych na twardo, twarożek śmietankowy, w zależności od tego jaki ma mieć smak farsz z jajek będą potrzebne dodatki np: koperek, szczypiorek, szynka, tuńczyk, musztarda, chrzan, łosoś wędzony. Przygotowanie: Jajka przekroić na pół wyjąć żółtka i dokładnie rozgnieść widelcem i połączyć z serkiem doprawić solą i pieprzem do smaku. Do tak przygotowanej pasty dodać składnik jakiego smak jajek chcemy uzyskać.: • SCZYPIORKOWO- KOPERKOWA szczypiorek drobno siekamy mieszamy z pastą. Formujemy kuleczki obtaczamy w drobno posiekanym koperku. wkładamy do jajka. • Z SZYNKĄ Szynkę drobniutko siekamy i mieszamy z pastą • Z ŁOSOSIEM Łososia drobno siekamy i mieszamy z pastą • CZERWONA Do pasty dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego itd.

Składniki
  • Składniki podane w przygotowaniu
Składniki