Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MagdaVafini
Jajka faszerowane w skorupkach wg metody tracyjnej i z użyciem waflowych jajek.

Składniki

  • jajka 4
  • pieczarek 100 g
  • szczypiorek kilka gałązek (lub koper)
  • masła 4 łyżki
  • bułki tartej 1 łyżka
  • Pieprz
  • Sól
  • waflowe jajka 8szt.

Przygotowanie

  1. Obejrzyj film z instrukcją krok po kroku!

    Do smażenia jajek w skorupkach waflowych użyj jak najmniej tłuszczu!

    Jeśli chcesz podać je na ciepło, ale bez smażenia to podgrzej je w piekarniku z temoobiegiem, co pomoże w utrzymaniu chrupkości wafla!

Komentarze do przepisu (2)

luna76 01 kwietnia 2014
uwielbiam faszerowane jajka, a te wyglądają obłędnie!!!
zjkrol 01 kwietnia 2014
gdzie można kupić takie foremki.
Składniki
  • jajka 4
  • pieczarek 100 g
  • szczypiorek kilka gałązek (lub koper)
  • masła 4 łyżki
  • bułki tartej 1 łyżka
  • Pieprz
  • Sól
  • waflowe jajka 8szt.
Składniki