Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony karp i pierogi z kapustą i grzybami najlepiej smakują podczas Wigilii, natomiast nie można sobie wyobrazić wielkanocnego śniadania bez jajek i chrzanu. Ta przystawka zachwyci miłośników pikantnych smaków. W zależności od upodobań wybierz swój indywidualny poziom ostrości, dodając odpowiednią ilość chrzanu. Przystawka jest wegetariańska, ale porcje dla mięsożerców możesz udekorować plasterkami wędzonej szynki lub łososia.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka włóż do zimnej wody, zalej wodą i gotuj przez 8 minut od momentu wrzenia wody. Następnie przełóż do zimnej wody, ostudź i obierz. Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka i przełóż do miski. Żółtka rozgnieć widelcem, dodaj chrzan, majonez, słodką paprykę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli preferujesz ostrzejsze smaki, dodaj więcej chrzanu lub utrzyj chrzan bezpośrednio z korzenia. Dokładnie wymieszaj masę, aby była jednorodna.
Przełóż masę chrzanową do rękawa cukierniczego i nadziewaj nią białka jaj. Jajka chrzanowe posyp suszonymi ziołami lub świeżym, posiekanym koperkiem. Jajka możesz ugotować poprzedniego dnia, ale przystawkę wykonaj zaraz przed podaniem. Zaserwowana na świeżo smakuje najlepiej.