Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 222
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 222
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.
3. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 4. Dodajemy do kiełbasek.
5. Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.
6. Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.
7. Ciasto francuskie rozkładamy.
8. Kroimy na 6 części i po bokach robimy paseczki.
9. Na każdą część nakładamy farsz.
10. Na ukos zawijamy paski.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Smarujemy białkiem.
13. Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.