JAJA MIMOZA

Przepis dnia 2009-04-12
JAJA MIMOZA
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo łatwe.

Składniki

  • jaja ugotowanych na twardo, 6
  • szczyporek
  • bazylia (śwież lub suszona)
  • sól, pieprz (świetnie pasuje kolorowy świeżo mielony)
  • majonez, 250 ml
  • pomidory, 2
  • sałata

Przygotowanie

  1. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Żółtka z dwóch jaj zostawić do przybrania, pozostałe rozetrzeć z pokrajanym szczypiorkiem, bazylią, dodawać majonez, przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki jaj.

  2. Na półmisku ułożyć liście sałaty, plastry pomidorów, na każdym z nich położyć faszerowane jajko. Posypać rozkruszonymi żóltkami. Smacznego.

Składniki
  • jaja ugotowanych na twardo, 6
  • szczyporek
  • bazylia (śwież lub suszona)
  • sól, pieprz (świetnie pasuje kolorowy świeżo mielony)
  • majonez, 250 ml
  • pomidory, 2
  • sałata
Składniki