Gotujemy na twardo jaja. Kroimy je na pół i oddzielamy żółtko od białka.
Drobno kroimy w kostkę papryki(najlepiej żeby była różno-kolorowa czerwona, żółta, pomarańczowa).
Drobno kroimy szczypiorek (z czego 3/4 dodamy do farszu a 1/4 będzie nam potrzebna do dekorowania).
Jeśli kupimy nie starty ser żółty to trzeba go zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak samo robimy z rzodkiewką.
Etap drugi, czyli przygotowanie farszu. Do miseczki wrzucamy żółtka, szczypiorek, ser żółty, rzodkiewkę, majonez i jogurt naturalny grecki. Pieprzymy. Na koniec trzeba to wszystko dobrze wymieszać.
Etap trzeci, czyli wypełnienie farszem białka. I dekorowanie jajek papryką i szczypiorkiem. Trzeba dodać, że farsz + papryka, szczypiorek bardzo dobrze się smakowo komponują.
Smacznego!!!
Zapraszam też do obejrzenia filmu!!!!