Jadalna choinka na Święta

Jadalna choinka na Święta
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Bardzo smaczna choineczka, która będzie piekną ozdobą każdego stołu. Polecam na wszystkie spotkania świąteczne.

Składniki

  • winogrona: dwa kolory
  • ser żółty: najlepiej kilka gatunków
  • pietruszka do ozdoby
  • wykałaczki
  • stożek ze styropianu( można zastąpić jabłkiem i marchewką)
  • formka gwiazdka
  • talerzyk

Przygotowanie

  1. Winogrona myjemy i osuszamy. Nabijamy na wykałaczki. Ser kroimy w kostkę, nabijamy na wykałaczki. Wycinamy gwiazdkę na szczyt naszej choinki. Stożek ze styropianu ustawiamy na talerzu i sprawdzamy, czy dobrze stoi. Mój miał zaokrąglony spód, więc musiałam wyrównać go nożem. I teraz najprzyjemniejsza część: dekorowanie. Wbijamy wykałaczki w stożek, pamietając o odstępie, tak, żeby wszystko ładnie się pomieściło. Wolne przestrzenie dekorujemy pietruszką. Gotowe. Smacznego!

Komentarze do przepisu (15)

KORAL 26 grudnia 2018
Pyszna choinka :)
Nevermore 26 grudnia 2018
Świetny pomysł :) Takie drzewko bez obawy można zjeść ze smakiem :)
konhambos 26 grudnia 2018
Takiej pysznej jeszcze nigdy nie mialam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • winogrona: dwa kolory
  • ser żółty: najlepiej kilka gatunków
  • pietruszka do ozdoby
  • wykałaczki
  • stożek ze styropianu( można zastąpić jabłkiem i marchewką)
  • formka gwiazdka
  • talerzyk
Składniki