Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Filet umyć, osuszyć i natrzeć olejem, ziołami i solą. Ostawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do rękawa i dokładnie zapiąć. Włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min. Wyjąć i wystudzić. Wyjąć mięso z rękawa, a powstały sos przecedzić i przelać do rondelka. Do sosu dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wino, syrop spod brzoskwiń i łyżkę soku z cytryny. Dodać szczyptę białego pieprzu i szczyptę soli. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Ozdobić owocami. Tężejącą galaretką zalać mięso i owoce. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.